ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ & ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

1. Γενικά

1.1. Οι παρόντες όροι ισχύουν και εφαρμόζονται σε κάθε πώληση, παράδοση αγαθών ή οποιαδήποτε άλλη παροχή του καταστήματος "Μπαξές", που εδρεύει στην οδό Κουταΐση 30, Νίκαια προς τους καταναλωτές - πελάτες της, μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος με τη διεύθυνση www.mpakses.gr .Οι όροι ισχύουν όπως αυτοί είναι διαμορφωμένοι κατά τη στιγμή της παραγγελίας.

1.2. Τυχόν ακυρότητα ενός όρου δεν επιδρά στην εγκυρότητά των υπολοίπων, οι οποίοι συνεχίζουν να ισχύουν αμετάβλητοι.

2. Στοιχεία Πωλητή

2.1. Πωλητής στη σύμβαση πώλησης με τον καταναλωτή είναι το καταστήματος "Μπαξές", που εδρεύει στην οδό Κουταΐση 30, Νίκαια, ΑΦΜ 145290114 ΔΟΥ Νικαίας(Κορυδαλλού),

2.2. Εργάσιμες ημέρες και ώρες: Δευτέρα και Τετάρτη 09.00 - 15.30, Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 09.00 - 15.00 και 17.00 - 21.00, Σάββατο 09.00 - 16.00.

3. Σύναψη της σύμβασης πώλησης

3.1. Η σύναψη της σύμβασης επέρχεται με την αποδοχή εκ μέρους του "Μπαξές" της παραγγελίας του καταναλωτή. Η δήλωση αποδοχής εκδηλώνεται με την αποστολή σχετικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικού με την λήψη της παραγγελίας και μόνο δεν συνιστά αποδοχή της και σύναψη της σύμβασης. Σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν κοινοποιήσει την ηλεκτρονική του διεύθυνση στον "Μπαξές", η σύναψη της σύμβασης επέρχεται με την παράδοση των αγαθών.

3.2.Πριν την αποστολή της δεσμευτικής παραγγελίας, στην ιστοσελίδα του "Μπαξές" πρέπει να εμφανίζεται παράθυρο επιβεβαίωσης αυτής με αναλυτική παράθεση των εισαχθέντων προς παραγγελία αγαθών και του συνολικού κόστους με το οποίο θα επιβαρυνθεί ο καταναλωτής. Ομοίως με παραπάνω ο καταναλωτής θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα διόρθωσης πριν την αποστολή της τελικής δεσμευτικής παραγγελίας.

3.3. Ο "Μπαξές" έχει δικαίωμα να επιφυλάσσεται για την αποδοχή παραγγελίας που αφορά σε αγαθά μη διαθέσιμα κατά την λήψη της. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να ενημερώνει τον καταναλωτή για τον προβλεπόμενο χρόνο διαθεσιμότητας, αν τέτοια πρόβλεψη είναι εφικτή.

3.4. Η λήψη και επεξεργασία των παραγγελιών θα γίνεται από τον Προμηθευτή κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες σύμφωνα με τον όρο 2.2..

3.5. Ο "Μπαξές" έχει δικαίωμα να ελέγχει την φερεγγυότητα του αγοραστή-καταναλωτή. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί αφερεγγυότητα ο "Μπαξές" έχει δικαίωμα υπαναχώρησης από τη σύμβαση πώλησης.

3.6. Οι φωτογραφίες των προϊόντων που εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα είναι ενδεικτικές. Το προϊόν μπορεί να έχει διαφορετική εμφάνιση ή συσκευασία.

4. Πληρωμή

4.1. Οι τιμές όλων των προϊόντων του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι σε ευρώ και συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ.

4.2. Ο Πωλητής δέχεται πληρωμές με τους ακόλουθους τρόπους:

α. Αντικαταβολή

β. Μέσω πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών των Visa, Mastercard, Maestro, American Express, Diners

γ. με χρήση του ηλεκτρονικού πορτοφολιού Masterpass

δ. Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

Σε περίπτωση κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό το αποδεικτικό κατάθεσης θα πρέπει να αποσταλεί στον "Μπαξές" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (info@mpakses.gr). Η χρέωση αν δεν κάνετε την κατάθεση από τις συνεργαζόμενες τράπεζες είναι δική σας. Οι τραπεζες που συνεργαζόμαστε είναι οι εξης: ALPHABANK.

4.3. Τα αγαθά παραμένουν στην κυριότητα του "Μπαξές" μέχρι την ολοσχερή και οριστική εξόφληση του τιμήματος της πώλησης.

5. Αποστολή και παράδοση

5.1. Τα αγαθά αποστέλλονται με την υπηρεσία ταχυμεταφορών ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ, ACS ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ και ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ εντός 1-2 εργάσιμων ημερών για Αθήνα και 2-3 για επαρχία. Για επείγουσες παραδόσεις θα υπάρχει ενημέρωση για την επιπλέον επιβάρυνση που θα βαρύνει τον αγοραστή.

5.2. Ο Πωλητής υποχρεούται να αποστείλει τα αγαθά σε διεύθυνση επιλογής του καταναλωτή, την οποία ο καταναλωτής δηλώνει εγγράφως κατά την αποστολή της παραγγελίας του. Ο "Μπαξές" υποχρεούται να ενημερώσει τον καταναλωτή για τον αναμενόμενο χρόνο παράδοσης. Αν τα αγαθά δεν έχουν παραδοθεί εντός του δηλωθέντος χρόνου παράδοσης και το αργότερο εντός 30 ημερών από την σύναψη της σύμβασης ο καταναλωτής έχει δικαίωμα υπαναχώρησης. Καθυστέρηση που οφείλεται στην υπηρεσία αποστολής δε γεννά δικαίωμα υπαναχώρησης.

5.3. Το κόστος αποστολής των αγαθών διαφέρει ανάλογα με τον τόπο και τον επιλεχθέντα από τον καταναλωτή τρόπο αποστολής. Σε κάθε περίπτωση το κόστος αποστολής των επιλεγμένων αγαθών πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς και με σαφήνεια στο παράθυρο επιβεβαίωσης που εμφανίζεται πριν την οριστική και δεσμευτική αποστολή της παραγγελίας.

Το κόστος δύναται να είναι διαφορετικό σε περίπτωση απομακρυσμένων ή δυσπρόσβατων περιοχών. Σε αυτή την περίπτωση ο "Μπαξές" υποχρεούται να ενημερώνει σχετικά τον καταναλωτή πριν την αποδοχή της παραγγελίας.

Παραγγελίες συνολικής αξίας 25 ευρώ και άνω αποστέλλονται δωρεάν εντός Ελλάδας. Παραγγελίες σε Αθήνα, Πειραιά και Δυτικά προάστια αποστέλλονται δωρεάν ανεξαρτήτως τιμής. Τα παραπάνω αφορούν παραγγελίες μέσα από την ιστοσελίδα και με τις αναγραφόμενες τιμές.

5.4. Ο "Μπαξές" διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε τμηματική αποστολή των αγαθών, εφ" όσον αυτό υπαγορεύεται από την ανάγκη για ταχύτερη διεκπεραίωση της παραγγελίας και δεν επιβαρύνει σημαντικά τον καταναλωτή.

5.5. Ο κίνδυνος για τυχαία καταστροφή ή χειροτέρευση των αγαθών μετατίθεται στον καταναλωτή με την παράδοση σε αυτόν των αγαθών. Αν ο αγοραστής δεν είναι καταναλωτής ο κίνδυνος μετατίθεται σε αυτόν με την παράδοση των αγαθών για αποστολή από τον "Μπαξές" στο μεταφορέα.

5.6. Για παραγγελίες χονδρικής η αποστολή επιβαρύνει τον παραλήπτη και γίνεται κατόπιν συνεννόησης και για την αποστολή και για τις τιμές.

6. Δικαίωμα υπαναχώρησης

6.1. Ο καταναλωτής δεν έχει το δικαίωμα υπαναχώρησης ή ακύρωσης της παραγγελίας του από την στιγμή της παράδοσης από την ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ, ACS ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ και ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ λόγω υγειονομικής φύσης του προϊόντος.

7. Ευθύνη - Πραγματικά Ελαττώματα

7.1. Ο "Μπαξές" δεν θα οφείλει οποιαδήποτε αποζημίωση ή χρηματική ικανοποίηση από οποιαδήποτε άλλη αιτία, ιδιαίτερα δε λόγω βλαβών της ζωής, της υγείας ή της σωματικής ακεραιότητας.

8. Οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν λόγω της φύσης του προϊόντος ανά πάσα στιγμή. Ο καταναλωτής δεν επιβαρύνεται την όποια αλλαγή αλλαγή και για την εκάστοτε παραγγελία του ισχύει η τιμή που πήρε της επιβεβαίωσης παραγγελίας.